Turbulent sommar för AIK

Man skulle kunna säga att det minst sagt har varit en turbulent sommar för AIK i Allsvenskan. Guldchanser som försvunnit och mirakulöst kommit åter, varierat spel och inte minst en galen transfersommar.

Chansen till guld finns kvar

Som sagt har det varit en turbulent säsong för AIK och klyschan med supportrar som fått slitas mellan hopp och förtvivlan har väl sällan passat bättre. Ett tag såg AIK:s chanser till guldet ut att vara borta, men efter att Henok Goitom klivit fram som en målskytt av rang så är man med i racet igen – också tack vare att serieledande Malmö FF tycktes ha fått motorstopp efter sitt makalösa avancemang till Champions League. Ironiskt nog så var det rivalen Djurgården IF som slog tillbaka MFF och höll således Gnagets gulddrömmar vid liv.AllsvenskanMed 22 omgångar spelade så är förstås varje match livsviktig att vinna för att inte åter förlora chansen. I nästa match som spelas efter landslagsuppehållet så möter man Helsingborg borta, en match man anses ha en god chans att vinna om man ser till tipsen och oddsen, men även tabellpositionerna. Helsingborg som vanligen också brukar vara med i toppen har denna säsong inte gjort många glada och ligger i skrivande stund faktiskt bara sex poäng ifrån kvalplats.

Stora pengar att vänta

Turbulent har det även varit kring spelarövergångar till och ifrån AIK. Under sommaren skulle man kunna säga att man haft både tur och otur. Otur på det sättet att man förlorat en rad nyckelspelare, vilket har försvagat lagets guldchanser. Men man har även haft tur och förväntas framöver att sälja Nabil Bahoui för den största summan i klubbens historia, vilket innebär mer än 25 miljoner kronor. Olyckligtvis så innebar spelarförlusterna att man inte kunde släppa Celso Borges som gjorde succé för Costa Rica i VM. Där hade man förmodligen också kunnat få ett bra tillskott till kommande spelarköp. Nu väntas Borges istället gå som Bosman när kontraktet med AIK gått ut.Vi avslutar med lite bilder från det som under en turbulent säsong hittills är förmodligen är höjdpunkten. Segern i derbyt mot Djurgården på Tele 2 Arena.

Ronny Eriksson