Fotboll i Europa

Med tanke på den senaste tidens händelser i Allsvenskan för AIK:s del så är det kanske några av oss som börjar snegla ut i Europa på de nystartade säsongerna där. Vi har det åtminstone.Nu kanske någon tycker att vi inte är några riktiga fans som redan har gett upp hoppet om att vinna guldet när det fortfarande återstår matcher i serien. Men när till och med spelarna själva tycks ha gett upp och uttalar sig i media om att laget nog får inrikta sig på andraplatsen – trots att fem omgångar återstår och således också 15 poäng att spela om, ja då börjar även de mest trogna fansen att misströsta.

Malmö har fått allt flyt

Ser man på saken med realistiska ögon så är det kanske inte så konstigt heller. Fem matcher återstår alltså och man ligger för närvarande sex poäng bakom serieledande Malmö, som tycks ha allting med sig detta år. Förutom sitt avancemang till Champions League och hundratals miljoner in i klubbkassan så tycks man få alla resultat med sig fastän man själva inte presterar på topp.Premier League

Premier League blir rafflande

I den senaste matchen så fick man bara oavgjort för andra matchen i följd – men vad hjälper det när konkurrenterna – AIK inte får en enda poäng. Nej ögonen börjar vandra mot Premier League och de andra Europeiska ligorna där säsongerna nu börjar vara igång ordentligt. Man spelar ju som bekant höst/vår-säsong i de flesta andra ligorna. Det verkar för övrigt som att det blir en mycket rafflande säsong i England där några av lagen kan förvänta sig samma upplevelse som AIK-fansen denna säsong. För lag som Liverpool, Manchester United och till och med Manchester City har inlett säsongen svajigt och inte alls så övertygande som man hoppats på. Liverpool förlorade till exempel senast med 3-1 mot West Ham – ett lag man egentligen ska slå tio gånger av tio.

Ronny Eriksson