Bli hockeymålvakt – vad krävs?

Att vara hockeymålvakt kan vara en rejäl utmaning. Det kräver en del egenskaper om du vill kunna spela på topp. För de flesta verkar det ganska galet att bara ställa sig i vägen för de stenhårda puckarna och försöka stoppa dem. Trots det är det en av de roligaste positionerna inom sporten.

För att nå toppnivå och bli en utmärkt hockeymålvakt måste du träna på rätt sätt. Du måste vara villig att lägga åtskilliga timmar men samtidigt planera så att träningen blir effektiv. Som hockeymålvakt gäller det att vara vig och ha väldigt bra reflexer. Det finns olika sätt att träna vighet på det vanligaste är stretching, men även yoga är effektivt.

Målvaktens utrustning

Ishockeymålvakter är den sista utposten som skall skydda målet. Puckarna är hårda och dessutom kan du då och då råka bli tacklad. Därför är målvaktsutrustningen extremt viktig då den skyddar dig från skador. Viktigast är benskydd, plockhandske, blockhandske och hjälm. När du väljer skydd skall du se till så att du kan röra dig fritt och smidigt och att du kan utnyttja tekniken. Det lönar sig därför att lägga lite extra tid på att hitta rätt utrustning. Bra utrustningar kan hittas på nätet

Ronny Eriksson