Hockey – ditt stora intresse

Är hockey ditt stora intresse så har du kommit helt rätt. Här skriver vi i denna artikel om hockey och vad du behöver tänka på när du ska börja med denna sport. Så klart så behöver du fler likasinnade för att kunna spela ishockey. Så det första som du behöver göra är att kolla upp någon sportklubb där du bor om de har något hockeylag.

Detta kanske du redan har koll på och varit ikontakt med klubben för att kolla om du får vara med och träna hockey med dessa. Se till att skaffa dig bra utrustning redan från star. Det gäller att skaffa sig passande hockeyhandskar till riktigt bra skridskor. Det är en hel del utrustning som behövs och det är för att skydda dig på isen när du spelar. Hjälmen är ju också en viktig detalj när man spelar ishockey.

Med allra hockey utrustning i din hockeytrunk så är du redo att börja träna. Det är viktigt att du tränar regelbundet tillsammans med laget men också enskilt för att förbättra ditt hockeyspelande. Se till att bli bra på att både åka skridskor men också att du kan vara taktisk med klubba och puck. Fysisk träning är viktigt så du orkar med att spela en hel match. Se till att träna upp din kondition och en del träning kan ske hemma. Löpning, cykling, simning är bra konditionsträning.

Ronny Eriksson