Komplettera träning med kosttillskott

Träning och hälsa är i stort fokus i dagens samhälle, både i media och i vardagen. Vi får ständigt höra vad som är nyttigt och inte, samt vad som är skadligt och inte. Hur ska vi träna för att kroppen ska må som bäst? Hur ska vi äta, sova, dricka och vila för att kroppen ska må som bäst? Det är en djungel, minst sagt, men något som de flesta är överens om är att kosttillskott kan vara till hjälp.

Fördelar med kosttillskott

Oavsett om du tränar styrketräning, löpning, fotboll, eller lugnare sporter såsom yoga, kan kosttillskott vara hjälpsamt. Det kan hjälpa dig att få i dig alla vitaminer och mineraler som du behöver under en dag, och speciellt om du tränar mycket och därmed förlorar mer än du annars hade gjort. Det kan även hjälpa dig att få i dig extra mycket protein, kalorier eller andra byggstenar som behövs för att din kropp ska hålla sig stark även efter att du har tränat.

Vilka kosttillskott som du kan dra flest fördelar av är dock personligt. Ålder, kön, aktivitetsnivå och övrig kost kan spela stor roll i detta. Så ta en titt online och fundera på vad du kan behöva redan idag.

Ronny Eriksson