Allsvenskan just nu

När drygt hälften av matcherna i Allsvenskan har spelats ligger Malmö FF först i tabellen. De är klara favoriter men inte helt ohotade. AIK, BK Häcken och Elfsborg vill gärna vara med i toppstriden. Malmö FF har 37 poäng medan lagen strax under har respektive 31, 30 och 28 poäng. Troligast är ändå att skåningarna tar hem vinsten.

AIK

Klar favorit till andraplatsen får nog AIK sägas vara. De har faktiskt gjort flera mål än Malmö, men tyvärr inte hållit tätt bakåt och släppt in många fler mål – ingen bra strategi om man vill vinna en serie. Att de är favoriter till andraplatsen kan man se på de odds som spelbolagen ger AIK. Oddsen visar tydligt att det inte är någon större överraskning om de vinner de flesta av sina kvarvarande matcher. En spännande match blir det med säkerhet då de möter IFK Göteborg som inte ligger särskilt långt efter i tabellen. Samma sak gäller matchen därefter som är ett derby då man möter Djurgården. Matchen därefter mot Örebro är däremot säkert en mumsbit för AIK.

Ser man till oddsen så kan man ändå ana att AIK inte är chanslösa att fånga ett SM-guld. Laget har sedan tidigare vunnit allsvenskan 11 gånger och varit mycket jämna över alla år. Vid ett par tillfällen har laget flyttats ner till en lägre division, men nedflyttningen har bara varat en säsong, sedan har det varit dags igen för allsvenskt spel.

admin